Modellen

Overzicht

Fiat 500L Wagon

Benzine - Benzine + LPG - CNG/Benzine - Diesel
80 - 120 pk / 59 - 88 kW
3,7 - 9,1 BZ (l/100km) / 3,3 - 4,7 CNG (kg)
5
Euro 6
Handgeschakeld - Sequentieel gerobotiseerd

Details

Voertuig beschrijving

Inleiding

Tot 7 zitplaatsen voor het hele gezin: de nieuwe 500L Wagon heeft ruimte voor iedereen, ook voor de dromen van de kleinste.

 

Het karakter van de Fiat 500 en de veelzijdigheid van een MPV: verkrijgbaar in een versie met vijf of met zeven zitplaatsen is de 500L Wagon de ruimste 500 ooit. Ook als grootste model van de 500-familie toont de 500L Wagon in elk detail zijn afkomst.

Interieur en Comfort

Ruimte
Ontworpen voor jou én je gezin

 

De 500L Wagon is de ideale auto voor je gezin. Maar ook voor jezelf: met zijn overzichtelijke instrumentenpaneel, hoog geplaatste versnellingspook, nieuwe touchscreen en ontelbare andere doordachte details maakt hij je elke dag weer blij zodra je achter het stuur plaatsneemt.

Interieur
Ruimte voor het hele gezin

 

Kinderen worden groot. En dan hebben ze steeds meer ruimte nodig. Maar geen zorgen: met de 500L Wagon ben je erop voorbereid. Met de stoelen in de standaard opstelling biedt hij 638 liter aan bagageruimte. Door de achterbank volledig in te klappen kan dit worden vergroot tot maar liefst 1704 liter. Genoeg om de oudste te helpen met verhuizen wanneer die op kamers gaat.

 

Bagageruimte
Ruimte voor passagiers én bagage

 

Met je sportteam naar een uitwedstrijd? Een optreden met je band op zaterdagavond? Of een week kamperen met het hele gezin? Met de 500L Wagon kan het allemaal. Hij biedt volop plek voor passagiers én bagage. Door de achterbank in te klappen kun je hem ook omtoveren tot een bestelwagen met een laadruimte van 1704 liter, terwijl hij in de zevenpersoons-versie de ideale auto is voor een verjaardagspartijtje.

Technologie

Technologie maakt het leven makkelijker

De 500L Wagon biedt je de nieuwste technologie om het autorijden leuker en makkelijker te maken. Het nieuwe kleurendisplay in het instrumentenpaneel houdt je op de hoogte van alle belangrijke rij-informatie en de achteruitrijcamera maakt achteruit inparkeren een fluitje van een cent. En door je telefoon aan het nieuwe Uconnect™-systeem te koppelen, kun je onderweg bellen, berichten beluisteren of versturen, je favoriete playlist afspelen of de beste route naar je bestemming bepalen. Allemaal zonder je handen van het stuur te hoeven nemen.

En door je telefoon aan het nieuwe Uconnect™-systeem te koppelen, kun je onderweg bellen, berichten beluisteren of versturen, je favoriete playlist afspelen of de beste route naar je bestemming bepalen. Allemaal zonder je handen van het stuur te hoeven nemen.

 

Slimme achteruitrijcamera

Met de achteruitrijcamera behoort parkeerstress tot de verleden tijd: zodra je de achteruitversnelling inschakelt, zie je op het Uconnect™-scherm in het dashboard haarscherp hoeveel ruimte je nog hebt. Handige hulplijnen in het beeld helpen je de 500L Wagon keurig op z'n plek te zetten.

 

Multifunctioneel stuurwiel

De belangrijkste Uconnect™-functies kun je eenvoudig bedienen met de bedieningstoetsen op het stuurwiel. Hiermee kun je ook de schermweergaven voor het infodisplay aanpassen. Vlot en gemakkelijk, zonder je handen van het stuur te hoeven nemen.

 

Uconnect™ LIVE

Kun je eigenlijk geen moment buiten je smartphone? Dan is het nieuwe Uconnect™ LIVE-systeem ideaal voor jou: na koppeling aan je smartphone heb je vanaf het scherm in het dashboard toegang tot allerlei handige apps die zijn aangepast voor veilig gebruik in de auto, waaronder Facebook en Twitter. Ook kun je afstemmen op je favoriete radiostation via TuneIn, muziek streamen via Deezer of het laatste wereldnieuws volgen op Reuters. En als je kiest voor Uconnect™ met navigatie, kun je via TomTom LIVE-services actuele informatie opvragen over het weer, files en snelheidscontroles. Wat wil je nog meer?

 

Prestaties

 

Sterke Benzine en Diesel Motoren

De revolutionaire TwinAir-turbomotor combineert een hoog prestatieniveau met lage verbruikscijfers dankzij geavanceerde technologie zoals een turbocompressor met hoog rendement, een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk, het innovatieve MultiAir-systeem voor directe aansturing van de inlaatkleppen en niet te vergeten het standaard Start&Stop-systeem.

Dankzij de innovatieve MultiJet II-technologie combineert deze Euro 6-dieselmotor uitstekende prestaties met lage verbruiks- en emissiecijfers. De verstuivers kunnen tot acht inspuitingen per cyclus uitvoeren, waarbij geavanceerde inspuitstrategieën als Injection Rate Shaping (IRS) zorgen voor een stillere en schonere verbranding met lagere emissies. De 1.3 MultiJet 16v 95-turbodieselmotor is ook verkrijgbaar met Dualogic™ vijfversnellingsbak. Deze geautomatiseerde transmissie garandeert niet alleen een maximum aan rijcomfort, maar zorgt ook voor een verdere verlaging van de verbruiks- en emissiewaarden.

De TwinAir Turbo-motor is ook verkrijgbaar in een aardgasversie die naast economische voordelen ook grote winst oplevert voor het milieu. Zeker bij het gebruik van groengas als brandstof.

Veiligheid

Veiligheid op topniveau

De 500L denkt aan het hele gezin. Daarom is hij standaard uitgerust met zes airbags: frontairbags voor de bestuurder en voorpassagier, twee zijairbags en twee gordijnairbags die ook de achterpassagiers beschermen. Voor nog meer veiligheid is ook een knieairbag voor de bestuurder verkrijgbaar.

 

Een co-piloot waar je op kunt vertrouwen

Iedereen ziet wel eens iets over het hoofd. Autonomous City Brake is echter altijd alert. Dit autonome noodstopsysteem bewaakt met behulp van een lasersensor de zone voor de auto en grijpt bij snelheden tot 30 km/h automatisch in wanneer een botsing dreigt.
Dat kan een hoop brokken schelen, vooral in de stad.

 

Stabiel karakter

Een kat die plotseling oversteekt? Vertrouw op je 500L! Dankzij de ESC-stabiliteitsregeling blijft hij bij plotselinge uitwijkmanoeuvres en gladheid bestuurbaar, terwijl de geïntegreerde remassistentiesystemen samen met de ABS-functie zorgen dat je veilig met volle kracht kunt remmen. Het systeem biedt daarnaast nog een reeks elektronische rijassistentiefuncties als ASR/MSR, Hill Holder, ERM en DST.

 

Helpende hand op hellingen

Stoppen voor een onoverzichtelijke kruising boven aan de dijk? Met de 500L Wagon rij je vlot en soepel weer weg zodra het kan: hij is standaard uitgerust met Hill Holder, een systeem dat omhoog wegrijden tegen een helling makkelijker maakt dan ooit.

Overzicht

Fiat 500L Wagon

Testen
Twijfelt u nog? Test uw nieuwe Fiat voordat u hem koopt.
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.